VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 23 april 2020 - Beursbrink

Ook Arcadis niet coronavrij in eerste kwartaal

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese operaties van Arcadis hebben de omzet in het eerste kwartaal met ten minste 40 procent zien dalen. Dit bleek uit een vooruitblik van ING op de cijfers van het ingenieursbureau die vrijdag voorbeurs worden gepubliceerd.

Daarnaast hadden ook de overheidsmaatregelen in Frankrijk, Nederland en Duitsland met het oog op de corona-uitbraak zo hun invloed.

ING verwacht voor het eerste kwartaal een 5 procent lagere omzet van 597 miljoen euro. Daarmee zit de taxatie van ING ruim onder de 621 miljoen euro die analistenconsensus voorziet. In het eerste kwartaal van 2019 bedroeg de omzet nog 628 miljoen euro.

De bank gaat uit van een daling van het operationeel resultaat (EBITA) met 23 procent naar 37 miljoen euro, terwijl de consensus volgen ING uitgaat van 44 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) daalt in de prognose van ING naar 31 miljoen euro van 41 miljoen euro een jaar eerder.

Het operationeel nettoresultaat tenslotte neemt volgens ING af van 23 miljoen euro over de eerste drie maanden van 2019 naar 18 miljoen over het eerste kwartaal van 2020.

ING hanteert een Koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 24,00 euro, maar voegde aan zijn ramingen wel toe ten aanzien van het bedrijf voorzichtigheid te betrachten.

Het grootste risico voor Arcadis is in de visie van Kepler Cheuvreux de schending van de bankenconvenanten.

Het bankenconvenant vereist van Arcadis dat het met de verhouding tussen de nettoschuld en de EBITDA onder de 3,0 blijft, daarbij wordt deze ratio bepaald als een gemiddelde van de stand op jaareinde en halverwege het jaar.

Eind 2019 lag deze ratio op 1,3. Dit impliceert volgens Kepler Cheuvreux dat halverwege het jaar de ratio rond de 4,6 noteert. Daarmee zou Arcadis dus binnen de convenanten blijven.

Kepler Cheuvreux heeft ook een Koopadvies op het aandeel Arcadis met een koersdoel van 26,00 euro.

Het aandeel Arcadis noteerde donderdag op een vlak Damrak 3,1 procent hoger op 14,79 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.