Nederland - 8 juni 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Onzekerheid na ECB’s aarzelende renteverlaging

De ECB heeft de rente verlaagd zoals beloofd, maar investeerders vragen zich af hoe het beleid verder zal gaan. De verwachting van 2% groei voor consumentenprijzen volgend jaar is verrassend bijgesteld naar 2,2%. Investeerders zien de verlaging als een ‘hawkishe’ verlaging.

— Lees ook:  Zó investeer je in hoge dividendaandelen

Lagarde’s inflatieverbetering: Beleid in balans

President Christine Lagarde zegt dat inflatievooruitzichten zijn verbeterd, maar bevestigt geen verandering in beleid. De aankondiging wordt bekritiseerd als puur politiek gedreven.

De beslissing volgt op onverwacht hoge data, inclusief de inflatie van mei en stijgende loonkosten. Lagarde merkt op dat de inflatie in Europa niet consistent daalt, vergelijkbaar met de situatie van de Federal Reserve.

Ze hint op verdere actie in september, maar geeft geen duidelijk tijdschema. Lagarde waarschuwt om niet te veel waarde te hechten aan voorspellingen van haar collega’s in de Raad van Bestuur.

ECB Prognose: Inflatievertraging tot 2025

De ECB zal het inflatiedoel later dan gepland bereiken, met een voorspelling tot 2% in het derde kwartaal van 2025.

Analisten benadrukken dat de herziening de ruimte voor verdere renteverlagingen kan beperken vanwege aanhoudende inflatiezorgen.

Chief investment officer Nicolas Forest waarschuwt dat de recente renteverlaging mogelijk geen start van een langdurige versoepelingscyclus betekent, gezien de voorzichtige richtlijnen voor toekomstige stappen.

—Lees ook: Beleggen volgens Einstein’s 8ste wereldwonder

Bron: Bloomberg
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.