Nederland - 28 augustus 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

OnlyFans investeert miljoenen in Ethereum

De Britse abonnementsdienst voor volwassen content, OnlyFans, heeft zich in de wereld van cryptocurrency begeven. Volgens hun financiële verslag kochten ze Ethereum (ETH) ter waarde van bijna $20 miljoen. Maar door dalende waarde leden ze verlies, zo’n $8.5 miljoen, eind vorig jaar. Toch blijft er nog ruim $11 miljoen over. 

— Lees ook: Gratis gids: de Ethereum Staking Blauwdruk

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Ethereum:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Groei en winsten bij OnlyFans

Voor de 12 maanden eindigend op 30 november 2022 heeft het bedrijf sterke financiële resultaten geboekt, met een omzet van meer dan $1 miljard.

Tijdens dezelfde periode sloten meer dan 50 miljoen nieuwe gebruikers zich aan en verwelkomde het platform meer dan 1 miljoen nieuwe contentmakers. Gezamenlijk gaven gebruikers maar liefst $5,5 miljard uit op de site.

De eigenaar van OnlyFans sinds 2018, Leonid Radvinsky, verdiende ongeveer $485 miljoen aan dividenden.

Het verdienmodel van OnlyFans houdt in dat zij ongeveer £1 behouden voor elke £4 die door contentmakers wordt verdiend.

NFT’s bij OnlyFans

Naast cryptocurrency-investeringen heeft OnlyFans zijn financiële portfolio uitgebreid met Non-Fungible Tokens (NFT’s).

De beslissing om ook in NFT’s te duiken, heeft het platform geholpen. In 2022 introduceerde OnlyFans de mogelijkheid voor gebruikers om geverifieerde Ethereum-NFT’s als profielfoto’s te gebruiken.

Lees ook: Wat NFTs zijn en hoe je er geld mee verdient

Bron: Finbold
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.