Europa - 10 februari 2020 - Beursbrink

Omzetstijging verwacht bij Ahold Delhaize

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het vierde kwartaal van 2019 meer omzet behaald. Dit blijkt uit de analistenconsensus die de supermarktketen publiceerde.

In het afgelopen kwartaal behaalde Ahold Delhaize volgens de analisten een omzet van 17.230 miljoen euro.

De onderliggende groei in de Verenigde Staten, exclusief brandstofverkopen, zou 1,6 procent bedragen en in Nederland vermoedelijk 3,5 procent. België was volgens de analisten goed voor slechts 0,2 procent en Centraal en Oost-Europa voor 2,7 procent.

Dit zou een operationele winst van 736 miljoen euro opleveren en onderliggend zou dit uitkomen op 748 miljoen euro. De bijhorende marge wordt ingeschat op 4,3 procent. In de VS zal de marge hier vermoedelijk iets boven liggen met 4,4 procent, terwijl de analisten verwachten dat Nederland met 5,1 procent een flink stuk hoger zit. België zal met 2,9 procent de minste prestatie leveren.

Netto verdiende Ahold Delhaize volgens de analisten 490 miljoen euro.

In het vierde kwartaal van 2018 boekte Ahold Delhaize op een omzet van 16.547 miljoen euro een operationele winst van 627 miljoen euro.

Outlook

Ahold Delhaize verwacht in 2019 voor 600 miljoen euro aan kostenbesparingen te hebben gerealiseerd.

De vrije kasstroom komt naar verwachting uit op ongeveer 1,8 miljard euro onder IFRS 16 en de investeringen zullen 2,0 miljard euro bedragen.

Door de stakingen in Amerika zal de onderliggende operationele marge in 2019 volgens Ahold Delhaize “iets lager” uitpakken dan in 2018 en zal de onderliggende winst per aandeel niet met een hoog, maar met een laag enkelcijferig percentage zijn gegroeid.

Voor heel dit jaar rekenen de analisten op een omzet van 66.089 miljoen euro met een onderliggende marge van 4,2 procent. De winst zal naar verwachting 1.731 miljoen euro bedragen.

Investeringen

Ahold Delhaize gaat 480 miljoen dollar investeren in de aankoop, bouw en huur van distributiecentra in de Verenigde Staten, zo meldde het in december.

Deze stap is onderdeel van een driejarenplan waarin het concern overstapt op eigen distributie naar zijn winkels aan de Amerikaanse oostkust.

De nieuwe aanvoerketen moet de kosten met 100 miljoen dollar per jaar verlagen. Ook moeten producten sneller in het schap komen en de beschikbaarheid en versheid van de producten voor klanten verbeteren.

De investering zal de resultaten voor 2019 niet substantieel beïnvloeden en de vooruitzichten voor de jaarresultaten blijven daarom ongewijzigd. Wel zal de kasuitstroom de komende drie jaar met 410 miljoen dollar toenemen.

Ahold Delhaize opent woensdag voorbeurs de boeken. Maandag aan het eind van de ochtend daalde het aandeel 0,2 procent tot 22,28 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments