Nederland - 26 juni 2019 - Europa

Omzetgroei Unilever vermoedelijk iets lager

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft zijn winstramingen voor Unilever in 2019 en 2020 licht verlaagd en rekent op een iets minder sterke omzetgroei in het tweede kwartaal. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de Zwitserse bank.

De analisten baseren zich op het relatief slechte weer in Europa de afgelopen maand, waardoor er minder ijs werd verkocht, als ook de recent verzwakte Amerikaanse dollar. Dit betekent in het tweede kwartaal vermoedelijk een minder sterke autonome omzetgroei van 3,6 procent, waar Credit Suisse eerder rekende op 4,3 procent. Het leidt er ook toe dat de analisten hun verwachting voor de winst per aandeel in 2019 en 2020 met 1 procent hebben verlaagd.

Geen van deze tegenwinden hebben invloed op de beleggingscase van Unilever en het Outperform advies met een koersdoel van 59,00 euro. Unilever is volgens Credit Suisse namelijk in staat om een autonome omzetgroei van 3 tot 5 procent te halen als ook een “solide” margestijging.

Dit jaar kan Unilever bovendien profiteren van zijn sterke blootstelling aan opkomende markten, waar de omzetgroei volgens Credit Suisse zal versnellen. Een risico is wel een eventuele escalatie van het Amerikaanse-Chinese handelsconflict op de economische groei in de opkomende markten, waarschuwde de bank.

Verder is het aandeel Unilever behoorlijk ondergewaardeerd ten opzichte van sectorgenoten als Nestlé en Procter & Gamble vanwege de misplaatste bezorgdheid onder beleggers dat Unilever te weinig zou hebben geïnvesteerd om de margedoelen te halen.

Het aandeel Unilever daalde woensdag 0,4 procent tot 53,93 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.