Nederland - 14 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Omzetgroei Beter Bed iets lager dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een iets lager dan voorziene omzetgroei gerealiseerd, hetgeen mogelijk zal resulteren in een lager bedrijfsresultaat (EBIT) in de eerste jaarhelft. Dit stelde analist Wim Hoste van KBC Securities vrijdag in reactie op de omzetcijfers van de beddenverkoper uit Uden. 

Voorbeurs werd bekend dat de netto-omzet van Beter Bed in het tweede kwartaal met 5,3 procent op jaarbasis is gestegen van 89,8 miljoen naar 94,6 miljoen euro. Dit was iets minder dan Hoste had voorzien, waarbij vooral in Nederland de groei op kwartaalbasis licht vertraagde. “Maar na enkele voortvarende jaren lijkt dit niet meer dan normaal”, aldus de analist van KBC Securities.

Hoste keek vooral uit naar de ontwikkelingen in Duitsland, de grootste markt voor Beter Bed. De analist merkte op dat de omzetdaling in Duitsland in het afgelopen kwartaal iets afnam en is benieuwd wanneer nieuwe winkels voor een positieve omzetontwikkeling zullen zorgen. 

De marktvorser verwacht dat het bedrijfsresultaat (EBIT) in het afgelopen halfjaar licht is gedaald van 11,6 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2016 naar 10,8 miljoen euro in het afgelopen halfjaar. Hogere kosten in verband met trainingsprogramma’s en werknemers voor online diensten zullen daarbij op de winstgevendheid van Beter Bed drukken. 

Het dividendrendement voor in 2017 en 2018 noemde Hoste in het licht van de solide balans “royaal” en “aantrekkelijk”.

KBC Securities handhaafde het koopadvies op Beter Bed met een koersdoel van 22,00 euro. Op een vlak Damrak koerste het aandeel Beter Bed vrijdag kort na opening van de beurzen 0,3 procent lager op 16,11 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.