Europa - 4 augustus 2020 - Aandelen

Omzet JDE Peet’s stelt teleur

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) JDE Peet’s heeft de omzetverwachtingen in het eerste halfjaar niet weten te halen, maar deed het met zijn marges wel beter dan voorzien. Dit bleek dinsdag uit de analyse van de resultaten van het koffiebedrijf door Jefferies.

De zakenbank schreef de trend in de omzet vooral toe aan de minder goede gang van zaken in Azië en de verkoop van koffie buiten de deur.

De analisten van Jefferies voorzagen een vergelijkbare omzetstijging van 0,2 procent, terwijl JDE Peet’s een daling rapporteerde van 1,1 procent. Volgens de bank viel de EBIT-marge met 19,8 procent beter uit dankzij lagere kosten. Jefferies hield vooraf rekening met een marge van 19,0 procent, terwijl de consensus op 18,5 procent mikte.

Jefferies heeft een Underperform advies met een koersdoel van 31,25 euro op het aandeel. JDE Peet’s noteerde dinsdag op een vlak Damrak 1,3 procent hoger op 38,99 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments