Europa - 29 juni 2020 - Beursbrink

OCI krijgt herstel methanolprijzen in vizier

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Een grofweg vlakke ontwikkeling van de methanolprijzen in Oost-Azië leiden volgens Morgan Stanley mogelijk een herstel van de prijzen in, waarvan OCI zal profiteren.

Dit concludeerden de analisten van Morgan Stanley op basis van het nieuws dat OCI’s belangrijkste concurrent, Methanex, de contractprijs van methanol in Oost-Azië in juli op maandbasis handhaafde op 215 dollar.

De methanolprijzen in de VS daalden voor juli op maandbasis nog wel met 7,6 procent tot 267 dollar, terwijl de prijzen in Europa 9,6 procent daalden naar 235 dollar.

“Wij geloven dat [de prijsontwikkeling in] Oost-Azië een keerpunt is, aangezien de regio goed is voor circa 72 procent van de wereldwijd vraag”, aldus de analisten. Daarbij wezen zij erop dat China de eerste grote methanolspeler is waar het herstel na de corona-uitbraak is ingezet.

De Amerikaanse zakenbank verwacht dat de methanolprijzen van OCI dit jaar 30 procent lager uitvallen, maar met een herstel van het prijspeil richting het vierde kwartaal.

Morgan Stanley hanteert voor OCI een koersdoel van 19,00 euro met een Overwogen advies. Het aandeel OCI noteerde maandag op een rood Damrak 1,4 procent hoger op 9,34 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.