Nederland - 30 november 2017 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

NN Group lost hoge verwachtingen in

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft de hoge verwachtingen van beleggers ingelost door in zijn strategie-update het kostenbesparingsdoel te verhogen en de raming voor de verwachte winstgroei te handhaven. Dat stelde ING donderdag in een rapport.

Het doel om tot en met 2020 voor 350 miljoen euro aan kosten te besparen overtreft de verwachting van analist Albert Ploegh van ING, die rekende op 300 miljoen euro.

Van de kostenbesparingen moet 55 procent van de levens- en schadeverzekeringen komen en 40 procent van de bank en de vermogensbeheerder.

Ploegh verwacht dat de reorganisatie anderhalf keer zo veel zal kosten als de verwachte jaarlijkse besparingen en dat die kosten relatief snel zullen worden genomen als bijzondere posten.

De doelstelling van 5 tot 7 procent operationele winstgroei werd al uitgesproken bij de beursgang in 2014, evenals de verwachting dat de vrije kasstroom op termijn ongeveer gelijk zal zijn aan het netto operationele resultaat. Op basis van gemiddeld 6 procent komt Ploegh voor 2020 uit op 1,94 miljard euro winst, waar hij zelf uitging van 1,97 miljard euro.

De kasstroom zou tegen 2020 aan de hoge kant moeten uitkomen van de bandbreedte van 1,3 miljard tot 1,5 miljard, wat zo’n 100 miljoen tot 200 miljoen beter is dan verwacht.

ING heeft een koopadvies en koersdoel van 41,00 euro.

Het aandeel NN Group noteerde donderdag 0,9 procent hoger op 36,26 euro en was daarmee net als woensdag een van de sterkste stijgers in een licht hogere AEX.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.