Nederland - 10 februari 2024 - crypto
door AMY YASSIM

Nikkei-index bereikt hoogste punt in 34 jaar

De Nikkei 225-index heeft een mijlpaal bereikt door voor het eerst in 34 jaar de 37.000-puntengrens te doorbreken. Dit brengt de index dichter bij het record van december 1989.

Op het hoogtepunt van vrijdag intraday, 37.285, kwam de index binnen een beweging van 5 procent van het hoogste niveau ooit in december 1989 van 38.915:

Lees ook: Alles over het investeren in small caps

Topix-index toont sterke groei

Een makelaar uit Tokio gaf het volgende aan over de Nikkei stijging:

“De Nikkei heeft nu meer dan 1.000 punten gewonnen in twee dagen, wat een positief sentiment creëert,”

De Topix-index, die ook sterk steeg naar een 34-jarig hoogtepunt van 2.576 punten, toont de brede marktgroei in Japan.

De sterke prestaties worden ondersteund door bedrijfsresultaten van toonaangevende bedrijven zoals SoftBank en Toyota. Ook de zwakte van de yen, die veel Japanse bedrijven ten goede komt, heeft bijgedragen aan de stijging van de markt.

Shinichi Uchida, vicegouverneur van de Bank of Japan, benadrukte dat het beleid van negatieve rentetarieven niet snel zal veranderen. Dit heeft geleid tot verdere verzwakking van de yen.

Vertrouwen in Japanse aandelen

Pelham Smithers, een ervaren analist van Tokyo Equities, merkt op:

“De markt heeft enkele vreemde dagen gehad, met veel beweging op basis van enkele zwaarwegende aandelen.”

Buitenlandse investeerders hebben sinds het begin van 2024 $19 miljard aan Japanse aandelen gekocht, waarvan $2 miljard alleen vorige week. Deze trend wijst op hernieuwd vertrouwen in de Japanse markt.

—Lees ook: Investeren in grote bedrijven van morgen

Bron: Financial Times
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.