Nederland - 17 november 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Nieuwe trend: Bitcoin Ordinals Token Ecosysteem

Tokens op de Bitcoin-blockchain komen naar voren als de nieuwste cryptotrend, aldus CoinDesk. De BRC-20 categorie van tokens is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 21% gestegen als sector. Dit komt na weken van een Bitcoin (BTC) prijsstijging, aangewakkerd door verwachtingen van goedkeuring van een ETF.

De BRC-20 standaard, geïntroduceerd in april, maakt het voor gebruikers mogelijk om overdraagbare tokens rechtstreeks via het netwerk uit te geven. Deze tokens, genaamd “inscriptions,” werken op het Ordinals Protocol. Dit protocol laat gebruikers gegevens insluiten in de Bitcoin blockchain, door verwijzingen naar digitale kunst in kleine op bitcoin gebaseerde transacties.

— Lees ook: De explosiefste selectie crypto’s in de markt

BRC-20 tokens bloeien: TRAC groeit 93%

BRC-20 tokens zijn erg in trek na Bitcoins stijging. Het infrastructure token trac (TRAC) steeg met 93%, gevolgd door meme (MEME) met 69% en nals (NALS) met 36%. Zie andere stijgingen van BRC-20 munten hieronder:

Ordinals Protocol’s eigen token, ORDI, zag ook een stijging. Het maakte een sprong van 50% na notering op Binance.

— Lees ook: Gratis gids: 10 regels om succesvol in crypto te investeren

Bron: CoinDesk
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.