Nederland - 11 juni 2018 - Beursblik

NIBC verlaagt koersdoel Lucas Bols

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft het koersdoel op Lucas Bols verlaagd van 22,30 naar 21,20 euro met een ongewijzigd Accumuleren advies. Dit bleek maandag uit een rapport van analist John David Roeg.

Volgens de analist publiceerde Lucas Bols afgelopen week “gezonde” jaarcijfers, hoewel deze wel iets lager uitvielen dan Roeg had voorzien.

Vooral dankzij de deal met Passoã steeg de genormaliseerde winst met maar liefst 20 procent en volgens de marktvorser zijn de omzet- en winstvooruitzichten goed, “maar niet spectaculair”. Roeg wees op de lokale merken die niet of nauwelijks groeien. De wereldwijde merken groeien wel, maar per land verschilt dit flink, voegde hij toe.

NIBC verlaagde de winstramingen voor dit jaar met 6 procent en voor volgend jaar met 7 procent naar respectievelijk 1,25 en 1,32 euro per aandeel Lucas Bols.

Daarbij merkte Roeg op dat de schuldratio van de destillateur door de deal met Passoã 4,3 is. “Dit beperkt de ruimte om een nieuwe grote merkaankoop te financieren met louter bankschuld”, aldus de analist. Dat betekent dat een dergelijke deal ook een emissie inhoudt en dat beperkt weer de positieve impact die een aankoop heeft voor de winst per aandeel. Een andere mogelijkheid is volgens NIBC om het dividend te verlagen, maar dat ligt niet voor de hand, meent Roeg.

Het aandeel Lucas Bols daalde maandag ruim een half procent naar 18,15 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.