Nederland - 20 september 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

NIBC verlaagt koersdoel Ctac

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft woensdag het koersdoel voor Ctac verlaagd van 4,50 euro naar 4,25 euro, maar handhaafde het koopadvies, omdat de beleggingscasus overeind blijft ondanks de tegenvallende halfjaarresultaten.

De tegenvallende omzet uit het afgelopen halfjaar was vooral het gevolg van vertragingen in drie grote projecten bij de divisie Consultancy en een zwakke aprilmaand voor de ICT-sector, stelde analist Johan van den Hooven, maar die vertraagde projecten zullen in de tweede helft gaan bijdragen aan de resultaten.

Dit herstel zal dit jaar echter niet genoeg zijn om de tegenvaller bij Consultancy in de eerste helft van het jaar te compenseren en daarom gaat het koersdoel van NIBC omlaag.

De divisies Cloud Servicing en Resourcing, die goed zijn voor 55 procent van de omzet van Ctac, lieten intussen goede groei zien in de eerste helft van het jaar, aldus de analist.

Voor de komende jaren blijft NIBC rekenen op een groei van vijf procent voor Ctac. Voor dit jaar rekent de bank op een 21 procent hoger EBIT-resultaat door lagere verliezen in Frankrijk, gevolgd door een verdere verbetering van de marge met 310 basispunten tot 8 procent in 2020.

Het aandeel Ctac noteerde woensdag 1,5 procent hoger op 3,52 euro op een verdeeld Damrak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.