Nederland - 12 september 2018 - Technologie
door REDACTIE BEURSBRINK

NIBC verhoogt koersdoel Neways

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft woensdag het koersdoel voor Neways Electronics verhoogd van 14,50 euro naar 15,50 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analist Johan van den Hooven betoogde woensdag dat de marktomstandigheden voor de fabrikant van elektronische componenten en besturingssystemen zeer gunstig blijven. NIBC verwacht een aanhoudende groei na de autonome omzettoename van 15,6 procent in de eerste zes maanden van dit jaar. Neways heeft volgens de analist een goed gevuld orderboek met een book-to-bill ratio van 1,15, dat volgens Van den Hooven relatief hoog is.

Van den Hooven voorziet dat Neways kan profiteren van de omslag naar stroom als brandstof en de industriële robotisering. Hij wees er in de update op dat het management aandacht heeft voor het tekort aan componenten. Het zicht op een langere levertijd kan voor Neways een negatieve invloed hebben op de winstgevendheid en de operationele kasstroom, zo voorziet de marktvorser. Deze mogelijkheid heeft Van den Hooven nog niet in zijn model verwerkt.

De door NIBC verwachte kasstroom van 15 miljoen euro voor 2019 biedt Neways ruim de mogelijkheid de autome groei van de omzet te financieren, aanvullende overnames te doen en een hoog dividend uit te keren.

Het aandeel Neways sloot dinsdag op een vlak Damrak 1,3 procent hoger op 12,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.