Nederland - 29 november 2017 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

NIBC verhoogt koersdoel Nedap

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft woensdag het koersdoel voor Nedap verhoogd van 43,50 naar 45,50 met een ongewijzigd Accumuleren advies.

Analist Johan van den Hooven merkte op dat Nedap een sterkere omzetgroei laat zien tegen verbeterde marges, aangejaagd door een operationele leverage en kostenbesparingen.

Bovendien stelde de marktvorser dat Nedap een goede prijs kreeg voor de desinvestering van Nsecure en zich nu beter kan focussen op eigen producten en diensten. De opbrengsten uit de verkoop zullen gaan naar het inkopen van eigen aandelen en een speciaal dividend.

Van den Hooven verhoogde de ramingen en nam daarin de verkoop van Nsecure mee, hetgeen volgens de analist een licht positieve impact op de marges zal hebben. NIBC mikt voor dit jaar op een stijging van de omzet van 10 procent en een 29 procent stijging van het bedrijfsresultaat (EBIT). Eerder mikte NIBC nog op een 7 procent omzetgroei en een 18 procent stijging van de EBIT.

De marktvorser gaat uit van een dividendrendement van 3,5 procent, exclusief een eenmalig speciaal dividend van 3,5 procent over 2017. Van den Hooven verwacht dat het dividendrendement kan stijgen naar 5,5 procent over de komende jaren. Als gevolg handhaafde NIBC het Accumuleren advies.

Het aandeel Nedap sloot dinsdag 0,3 procent lager op 42,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.