Nederland - 14 februari 2018 - Beursblik
door REDACTIE BEURSBRINK

NIBC start volgen Takeaway.com met koopadvies

(ABM FN-Dow Jones) NIBC is woensdag gestart met het volgen van Takeaway.com met een koopadvies en een koersdoel van 63,00 euro.

Analist John David Roeg noemde Takeaway.com een van de weinige leiders op het gebied van online maaltijdbezorging in Noord-West Europa. De marktvorser merkte op dat de bestel- en bezorgdienst een marktaandeel van meer dan 90 procent heeft in een “zeer winstgevende en snelgroeiende” Nederlandse thuismarkt. Ook een EBITDA-marge van ruim 50 procent noemde Roeg positief.

Takeaway.com heeft volgens de analist nog een slag te slaan in Duitsland, maar de groei is “robuust” en de ontwikkelingen op het gebied van bestellingen duidt op een snellere groei dan bij concurrenten. Een positieve EBITDA is volgens Roeg binnen handbereik tegen de tweede helft van 2019. Een aanjager van de aandelenkoers zou dan ook de bevestiging zijn dat het EBITDA-verlies in Duitsland dit jaar is teruggelopen.

Andere markten, waar de concurrentie minder hevig is dan in Duitsland, waaronder Oostenrijk, België en Polen, zullen volgens de analist eveneens bijdragen aan een positieve EBITDA in de komende jaren.

Het aandeel Takeaway.com sloot dinsdag 1,5 procent hoger op 49,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.