Nederland - 18 september 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

New York verscherpt regels voor cryptomunten

Crypto-investeerders in New York kunnen binnenkort profiteren van strengere regelgeving die bedoeld is om hun belangen te beschermen. De New York State Department of Financial Services (NYDFS) heeft voorgestelde richtlijnen aangekondigd die cryptobedrijven in de staat verplichten om meer openheid te bieden bij het noteren en verwijderen van digitale munten.

— Lees ook: Makkelijkste manier om geld te verdienen met crypto

Wat houden de nieuwe regels in?

Er zijn 4 zaken die volgens Adrienne Harris, hoofdinspecteur van het New York State Department of Financial Services, waaraan voldaan moet worden:

  1. Transparantievereisten: Cryptobedrijven die in New York actief zijn, worden verplicht om meer transparantie te bieden bij het noteren en verwijderen van digitale munten. Ze moeten gedetailleerde beleidsregels opstellen voor beide processen.
  2. Beleidsregels voor Notering en Verwijdering: Crypto-bedrijven moeten specifieke beleidsregels opstellen voor het noteren en verwijderen van munten. Deze beleidsregels moeten duidelijkheid verschaffen over hoe beslissingen worden genomen en welke criteria worden gebruikt.
  3. Bescherming van Consumenten: De NYDFS benadrukt het belang van het beschermen van consumentenbelangen. Er moeten procedures zijn om ervoor te zorgen dat het verwijderen van een munt de consumenten niet schaadt.
  4. Publieke Consultatie: Het voorstel wordt openbaar gemaakt voor publieke opmerkingen voordat het definitief wordt. Dit stelt investeerders en belanghebbenden in staat om hun mening te delen over de voorgestelde regelwijzigingen.

Volgens Harris zijn deze stappen noodzakelijk om de normen rondom cryptomunten te versterken en consumenten te beschermen. Ze legde uit:

“Wanneer we zien dat een munt waarvan men dacht dat deze veilig was, nieuwe risico’s met zich meebrengt of wordt misbruikt, willen we dat bedrijven de mogelijkheid hebben om deze munt te verwijderen op een manier die de consument beschermt en de veiligheid waarborgt.”

NYDFS neemt leiding in cryptoregulering

De NYDFS heeft de afgelopen jaren de leiding genomen in het reguleren van de cryptosector in de staat New York.  Het heeft al aanzienlijke boetes opgelegd aan crypto-bedrijven en de sluiting van Signature Bank overzien, die betrokken was bij digitale activa-gerelateerde activiteiten.

— Lees ook:Gratis gids: 10 regels om succesvol in crypto te investeren

Bron: The Wall Street Journal
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.