Nederland - 4 april 2018 - Technologie
door REDACTIE BEURSBRINK

Nedap verrast met sterke omzetgroei

(ABM FN-Dow Jones) Nedap heeft over de eerste drie maanden van het jaar een sterkere omzetgroei gerapporteerd dan verwacht. Dit concludeerde analist Johan van den Hooven van NIBC na de kwalitatieve trading update van het technologiebedrijf uit Groenlo.

De omzet groeide in het eerste kwartaal met 8 procent, terwijl Van den Hooven op 7 procent had gerekend. In heel 2017 groeiden Nedaps inkomsten nog met 12 procent.

Bovendien werd de groei afgelopen maand gedragen door slechts vier van de zeven bedrijfsonderdelen. De marktvorser wees erop dat Nedap bij de bekendmaking van de resultaten over 2017 zei te verwachten dat alle divisies zullen groeien.

Van den Hooven schat in dat de vier onderdelen die groeiden ongeveer de helft van alle omzet binnenhalen. Hij denkt dat vooral de tak die zich richt op gezondheidszorg en de activiteiten voor de veehouderij sterke groei hebben geboekt.

De omzetgroei zal zicht volgens de analist vertalen in hogere marges. Dit jaar kan de marge op het bedrijfsresultaat (EBIT) met tenminste 120 basispunten omhoog, denkt Van den Hooven, naar meer dan 10 procent.

Het concern gaf dinsdagavond geen specifieke outlook af voor dit jaar, maar houdt het op een hogere omzet dan in 2017. NIBC gaat uit van een omzetgroei van 7 procent, al kan dit volgens Van den Hooven iets te conservatief blijken, na de sterke jaarstart.

Het advies van NIBC op Nedap is Accumuleren met een koersdoel van 45,40 euro. Woensdag noteerde het aandeel 0,4 procent hoger op 51,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.