Nederland - 2 juli 2019 - Technologie

Nedap gul met snelle winstgroei

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel Nedap klein is, lijkt het veel te laag gewaardeerd op basis van de snelle winstgroei en de gulheid naar aandeelhouders, wat een zeldzame combinatie is bij zulke kleine technologiebedrijven. Dat stelde Berenberg dinsdag in een rapport.

Nedap meldde maandag dat de opbrengst van een groot minderheidsbelang in een Franse partner zal worden uitgekeerd als eenmalige opslag op het dividend in 2019. Dat brengt het aandeelhoudersrendement voor dit jaar op ongeveer 10 procent, becijferde Berenberg. Daar staat tegenover dat de winst per aandeel met 5 procent daalt.

De samengestelde jaarlijkse groei van de winst per aandeel bedraagt volgens Berenberg 18 procent.

De verkoop van de niet-kernactiviteit past bij de strategie van Nedap om te focussen op het ontwerpen en verkopen van eigen producten, en niet op de installatie ervan bij de klant. Nedap Frankrijk blijft een belangrijke partner na de verkoop aan B&C Capital, dat een bindend bod heeft gedaan.

Berenberg heeft een koopadvies op Nedap en koersdoel van 65,00 euro.

Het aandeel Nedap sloot maandag op 48,20 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.