Nederland - 12 augustus 2019 - Technologie

Nauwelijks autonome groei TKH voorzien

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) TKH Group heeft in de eerste zes maanden van dit jaar nauwelijks autonome groei gerealiseerd, maar groeide wel door middel van overnames en gunstige wisselkoerseffecten. Dit verwacht analist Tijs Hollestelle van ING in aanloop naar de halfjaarcijfers van TKH op dinsdag.

Na een sterke koerswinst sinds de beleggersdag eerder dit jaar en de eerste grote desinvestering, zullen de halfjaarresultaten van TKH vermoedelijk een reflectie zijn van de zwakke economische ontwikkelingen, zo verwacht ING.

ING mikt op een omzet van 833 miljoen euro, hetgeen een stijging van 3,8 procent zou betekenen. De stijging valt vooral toe te schrijven aan een groei van 1,5 procent door overnames en een 1,5 procent groei door gunstige wisselkoerseffecten. “Als gevolg is er nauwelijks autonome groei”, aldus Hollestelle.

ING is van mening dat de groeidivisies van TKH de capaciteit hebben om sneller te groeien dan de bredere markt, maar dat de twee grootste divisies, te weten Tyre Equipment en
Machine Vision, vooralsnog “aardig”, maar niet “sterk” presteren. Daarom zal TKH niet ontkomen aan de zwakkere marktontwikkelingen, aldus ING.

Bovendien is er sprake van een moeilijke vergelijkingsbasis ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, zo stelde Hollestelle. In de eerste zes maanden van 2018 groeide de omzet nog met bijna 12 procent op autonome basis en steeg de EBITA-marge tot een recordniveau van 11,4 procent.

ING verwacht verder een stijging van de nettoschuld ten opzichte van de 327 miljoen euro eind 2018, vanwege seizoensgebonden effecten met betrekking tot het werkkapitaal en een uitbetaling van het dividend in de eerste helft van het jaar.

De recent aangekondigde desinvestering van de industriële connectivity-activiteiten zal nog geen impact hebben op de halfjaarcijfers, aldus ING, omdat deze naar verwachting pas in het derde kwartaal van 2019 wordt afgerond. Ook de recente overname van SVS-Vistek zal nog niet in de balans terug te vinden zijn.

ING handhaafde het koopadvies op TKH met een koersdoel van 65,50 euro. Het aandeel TKH steeg vanochtend met 0,1 procent tot 52,65 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.