Europa - 30 augustus 2021 - Aandelen

Morgan Stanley ziet methanolprijs verder stijgen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley verwacht dat de methanolprijzen verder zullen stijgen op de korte termijn, door verstoringen van de aanvoer in de regio New York en in Europa. Dat stelde de bank in een rapport over OCI.

De prijs van een contract voor levering van methanol in september steeg door de krappe markt naar 592 dollar per ton, of een stijging van 9,2 procent vergeleken met een maand eerder. Sinds januari is de prijs nu 63 procent gestegen.

De geplande en ongeplande productieverstoringen in de genoemde regio’s zullen waarschijnlijk zwaarder wegen dan de zwakkere import van methanol door China, die in juli 11 procent lager lag dan een maand eerder en 35 procent op jaarbasis, deels als gevolg van slecht weer. Andere factoren die de prijs op korte termijn drukken, zijn volgens Morgan Stanley gemengde inkoopmanagersindices voor de industrie en hogere olievoorraden.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op OCI en een koersdoel van 26,50 euro.

Het aandeel OCI stond maandag een procent hoger op 20,26 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.