Nederland - 27 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Morgan Stanley verlaagt koersdoel Ahold Delhaize

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft dinsdag het koersdoel voor Ahold Delhaize verlaagd van 23,00 naar 21,00 euro, maar hield wel vast aan het Overwogen advies.

Analist Edouard Aubin voorziet voor de komende drie tot vijf jaar slechts zeer beperkte groei van zowel omzet als resultaat vanwege de concurrentie van prijsvechters en online aanbieders. Aubin denkt dat Ahold in Europa in staat zal zijn om een hoge vrije kasstroom te blijven genereren, wat positief zal zijn voor de koersvorming van het aandeel.

Daarnaast veronderstelt de marktvorser dat de supermarkt- en gemakswinkelketens van Ahold Delhaize relatief ongeschonden de nieuwe concurrentie van vooral discounters in Europa en de Verenigde Staten het hoofd kunnen bieden.

De analist vindt echter dat Ahold Delhaize nog in onvoldoende mate op marges en juist meer op omzet stuurt. Aubin stelde zijn taxaties voor de winst per aandeel Ahold Delhaize voor de jaren tot en met 2019 met circa 1,4 procent neerwaarts bijgesteld en zette de verwachting voor de onderliggende EBIT-marge in Amerika in 2018 iet lager op 4,0 procent. Morgan Stanley stelde de geconsolideerde EBIT voor 2019 vervolgens neerwaarts bij van 2.827 miljoen naar 2.624 miljoen euro.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot maandag 0,1 procent lager op 17,08 euro.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.