Nederland - 21 mei 2019 - Aandelen

Morgan Stanley geeft WDP Overwogen advies

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN) Morgan Stanley is gestart met het volgen van WDP met een Overwogen advies en een koersdoel van 175,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de Amerikaanse bank.

Volgens Morgan Stanley is WDP een goed geleid bedrijf dat kan profiteren van een aantrekkelijke structurele staartwind met de focus op waardecreatie. Ook lijken het management en beleggers op één lijn te zitten als het gaat om hun belangen.

Echter, er zijn vragen over de hoge waardering van het aandeel, het gebrek aan duidelijke groei van de huuropbrengsten en de winstgevendheid op de lange termijn.

De analisten wijzen erop dat de huurgroei in 2018 onder die van de grootste Europese concurrent Segro lag. Verder wordt de portefeuille gewaardeerd op basis van een rendement van 6 procent terwijl recente transactie-yields dichter in de buurt komen van 5 procent. Daarmee ontstaat een scheve verhouding tussen de intrinsieke waarde die WDP zelf zal rapporteren versus wat de intrinsieke waarde is wanneer die wordt berekent op basis van de yield van 5 procent die Morgan Stanley inschat. Op basis hiervan verhandelt WDP momenteel met een premie van 27 procent.

Het aandeel WDP sloot maandag 0,2 procent hoger op 136,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel