Europa - 5 november 2021 - Aandelen

Minder verlies Galapagos dan verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het operationeel verlies van Galapagos in het derde kwartaal was minder hoog dan verwacht. Dit concludeerden analisten van UBS vrijdag in reactie op het kwartaalverslag van het biotechbedrijf.

Galapagos boekte het afgelopen kwartaal een operationeel verlies van 22 miljoen euro, terwijl de markt rekende op een verlies van 61 miljoen euro. Daarnaast verlaagde het bedrijf zijn raming voor de cash burn voor 2021 met 50 miljoen euro naar 530 tot 570 miljoen euro, aangezien het bedrijf het kostenbesparingsprogramma weet te versnellen.

De analisten spreken van een gestage ontwikkeling van de vroege pijplijn van het bedrijf met fase 1 en 2 studies, na de teleurstellingen van het afgelopen jaar. Toch is het volgens UBS in dit vroege stadium nog lastig inschatten wat de succeskansen zijn.

UBS handhaaft het Neutraal advies en het koersdoel van 55,00 euro. Het aandeel Galapagos noteerde vrijdag 1,0 procent lager op 47,29 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.