Nederland - 2 mei 2018 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Midkappers uitblinkers op Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag na een intermezzo van een dag in verband met de Dag van de Arbeid hoger van start gegaan. De AEX index koerste kort na de beursgong 0,2 procent hoger naar 557,03 punten, terwijl de Midkap maar liefst 1,5 procent bijschreef.

Onder de hoofdfondsen ging Philips Lighting aan kop met drie procent naar 26,00 euro. Morgan Stanley verhoogde het advies voor de lichtspecialist van Onderwogen naar Gelijkgewogen, maar verlaagde wel het koersdoel van 28,00 naar 26,00 euro. Daarnaast zal Philips Lighting eigen aandelen inkopen ter afdekking van beloningsplannen voor eigen werknemers. Ook ASML zat met een winst van ruim een procent in de lift. Wellicht onder invloed van technologiegigant Apple, dat dinsdagavond meevallende cijfers rapporteerde.

Het spektakel vond plaats in de AMX. AMG Advanced Metallurgical Group won maar liefst 10 procent na rapportering van een omzetstijging van 20 procent in het afgelopen kwartaal op jaarbasis. De EBITDA steeg zelfs met 35 procent. ING sprak van meevallende cijfers en ziet ruimte voor een opwaartse bijstelling van de consensus.

Beleggers stonden ook op de planken voor de cijfers van TKH Group. De Haaksbergse onderneming is volgens analist Ruben Devos van KBC Securities 2018 goed begonnen, met een autonome en terugkerende winstgroei van bijna 11 procent en 19 procent, die bedrijfsbreed werd gedragen. De analist verhoogd het koersdoel voor TKH van 52,00 naar 57,00 euro met een onveranderd koopadvies. Het aandeel klom zeven procent naar 55,95 euro.

Ook Besi en Air France-KLM zaten met winsten van ongeveer drie procent duidelijk in de lift. Fugro sloot de rij met een verlies van een procent.

In de AScX ging Heijmans 2,1 procent hoger en verloor sectorgenoot VolkerWessels juist 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.