VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 26 augustus 2020 - Aandelen

“Mid-caps presteren beter dan large-caps”

door SVEN VAN GASSE

Hoewel de S&P 500 recordhoogtes heeft bereikt, noteren de meeste aandelen in de index nog steeds lager dan hun pre-pandemische niveau. Wanneer u een indexfonds koopt dat de S&P 500 volgt, is deze minder gediversifieerd dan u denkt. Meer blootstelling aan mid-cap aandelen kan uw portefeuille helpen.

Zonder veel toeters en bellen zijn mid-cap aandelen de best presterende aandelen sinds de bodem van 23 maart.

Volgens een onderzoek van Matthew Bartolini, hoofd van SPDR Americas Research, blijkt dat mid-cap aandelen de best presterende aandelen zijn in de periode van grote beursdalingen.

Zwakke large-cap rally

Slechts 188 aandelen van de S&P 500 zijn sinds 19 februari gestegen. Het grootste deel van de index staat dus nog altijd aan een verlies genoteerd.

Het is belangrijk om te onthouden dat de S&P 500 een gewogen index is. De bedrijven met de grootste marktkapitalisatie wegen het meeste door in de index. Dit verklaart de rally van de S&P 500 als geheel omdat deze gedreven werd door de FAANG-aandelen en Microsoft.

De gecombineerde marktkapitalisatie van de FAANG + Microsoft bedraagt 25,4% van de S&P 500. Vijf van de zes tech-reuzen zijn met dubbele cijfers gestegen sinds de vorige top van 19 februari.

Bartolini stelt:

In een normale rally kan je verwachten dat een meerderheid van de aandelen winst boekt. Dit is echter nu niet het geval.

Mid-caps

Mid-cap aandelen hebben een groot voordeel ten opzichte van small- en large-cap bedrijven. Ze zijn enerzijds volwassener dan small-caps en anderzijds zijn ze veel wendbaarder dan large-caps.

Zelfs op een gewogen basis, met de uitzonderlijke prestaties van de big tech die de S&P een boost gaven, presteren mid-cap indexen nog beter sinds eind maart.

Critici benadrukken dat het herstel maar van korte duur is en dat er nu geen opwaarts potentieel meer is. Volgens Bartolini is dit echter geen issue.

Er is nog steeds een groot herstel dat moet plaatsvinden.

Bron: MarketWatch

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.