Nederland - 28 september 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Microsoft’s plannen voor Xbox crypto wallet integratie

Software- en gamegigant Microsoft bereidt mogelijk een cryptorevolutie voor. Uitgelekte interne documenten met de roadmap van de spelconsole, onthullen het ambitieuze plan van Microsoft om ondersteuning voor cryptocurrency-portefeuilles te introduceren in een toekomstige Xbox-ecosysteemupdate. Deze staat gepland voor 2028.

— Lees ook: Makkelijkste manier om geld te verdienen met crypto

Xbox-Crypto plannen bevestigd

Phil Spencer, het hoofd van de Xbox-divisie van het bedrijf, heeft de gelekte informatie bevestigd in een memo aan de werknemers van Microsoft.

Hij gaf aan op de hoogte te zijn van de teleurstelling die het lek heeft veroorzaakt en merkte op dat een aanzienlijk deel van de documenten inmiddels verouderd is en mogelijk geen volledig beeld meer geeft van de herziene plannen van het bedrijf.

Zie ook zijn tweet hieronder:

Game-Changer voor de gamingeconomie

Als Microsoft erin slaagt om cryptocurrency-wallets te integreren in het Xbox-ecosysteem, zou dit nieuwe mogelijkheden kunnen bieden voor gamers. Dit zou hun in staat stellen om in-game items, mods en zelfs hele games te kopen met cryptocurrencies.

Bovendien zou deze integratie de uitwisseling van digitale activa tussen gamers, ontwikkelaars en uitgevers zonder tussenpersonen mogelijk maken. Dit kan leiden tot een verschuiving in de traditionele gamingeconomie.

Ze zouden ook in staat zijn om DLC’s (game upgrades die je zelf kan downloaden) of volledig nieuwe games te verwerven buiten de traditionele distributiekanalen, wat een aanzienlijke verschuiving zou betekenen in de traditionele gamingeconomie.

Hoewel de plannen nog kunnen veranderen, wijst dit op een mogelijke evolutie in de manier waarop cryptocurrencies worden geïntegreerd in technologie en gaming.

— Lees ook: Gratis gids: 10 regels om succesvol in crypto te investeren

Bron: Blockzeit
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden. 

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.