Nederland - 18 augustus 2021 - Aandelen

Michael Burry onthult short-positie tegen ARK Innovation ETF

door SVEN VAN GASSE

Michael Burry heeft een short-positie bekendgemaakt tegen de immens populaire ARK Innovation ETF van Cathie Wood. Wood is echter niet onder de indruk. Ze verklaarde dat Burry nog niet veel kaas heeft gegeten van innovatie.

Op maandag ontdekte CNBC dat Burry door middel van opties een short-positie heeft tegen Wood’s ARK Innovation ETF. Scion Management van Burry kocht in het tweede kwartaal 2 355 put-contracten. Beleggers profiteren van puts wanneer de onderliggende waarde in prijs daalt.

Burry was één van de eerste investeerders die de subprime-hypotheek crisis voorspelde en hier enorm veel geld mee verdiende. Zijn verhaal werd neergeschreven in het boek “The Big Short” van Michael Lewis en uiteindelijk ook verfilmd.

Wood maakte dan weer naam na het topjaar 2020 waarin ARK Innovation met bijna 150% steeg. Het boek had grote belangen in aandelen als Zoom en Teladoc die floreerden tijdens de pandemie. De ETF steeg fors en beleggers hoopten een graantje mee te pikken van de “disruptieve innovatie-aandelen” die Wood op haar populaire YouTube-kanaal aanprijst.

Hoewel Wood de actie van Burry in 2008 prijst, heeft hij het op dit moment niet bij het rechte eind.

Wood stelt:

Ik geloof niet dat Burry de fundamenten begrijpt die zorgen voor een explosieve groei en investeringsmogelijkheden in innovatie.

Kritiek

De populaire investeerder krijgt veel van haar aandacht van een jonger publiek. Beleggers op Reddit-chatrooms verwijzen naar Wood als “Cathie BAE” en “Queen Cathie”. Sommige van Woods topholdings zijn echter omstreden wegens hun hoge waarderingen. Veel van deze bedrijven maken hiernaast ook nog weinig tot geen winst.

De aandelen van het paradepaardje van Wood, de ARK Innovation ETF, bereikten in mei en bodem toen beleggers overschakelden op value-stocks en technologieaandelen links lieten liggen. De ETF eindigde het tweede kwartaal met een winst van 9% maar kijken in heel 2021 nog wel tegen een verlies van 6% aan.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.