Europa - 23 november 2021 - Aandelen

Methanoldeal OCI positief

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) OCI heeft een goede stap gezet met de strategische alliantie die het aangaat voor zijn methanolactiviteiten. Dit oordeelde analist Stijn Demeester van ING dinsdag.

OCI gaat een alliantie aan met twee wereldwijd opererende investeerders, ADQ en Alpha Dhabi Holding. ADQ en Alpha Dhabi Holding krijgen een belang van 15 procent voor een totaalbedrag van 375 miljoen dollar in OCI Methanol. Als onderdeel van de alliantie wordt OCI Methanol Group opgericht in Abu Dhabi.

De aankondiging van de deal kwam voor Demeester als een verrassing. Een strategische beoordeling van de methanolactiviteiten leidde eerder dit jaar nog niet tot een concreet voorstel. De analist ziet de alliantie als positief, gezien OCI opnieuw een stap neemt om zijn bezittingen te gelde te maken na de beursgang van Fertiglobe eerder dit jaar.

Bovendien geeft de deal wat inzicht in de waardering van de methanoldivisie van OCI. Met een waardering van 2,5 miljard dollar, zou de methanoldivisie circa 25 procent uitmaken van het huidige eigen vermogen van OCI, terwijl de divisie dit jaar slechts 16 procent bijdraagt aan de EBITDA, aldus Demeester.

ING handhaafde het koopadvies op OCI met een koersdoel van 28,00 euro. Het aandeel OCI daalde dinsdagochtend met 0,9 procent tot 25,40 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.