Nederland - 15 februari 2022 - metaverse

Metaverse ETF’s boomen in Zuid-Korea

door SVEN VAN GASSE

Nadat de belangstelling in 2021 begon lijkt de metaverse de grootste hype van 2022 te worden. Exchange traded fund (ETF) of beursgenoteerde fondsen in Zuid-Korea die inspelen op deze ontwikkeling boomen dan ook. Vooral retailbeleggers zijn gek op de nieuwste hype in de beleggingswereld.

De metaverse verwijst in grote lijnen naar een virtuele wereld waarin mensen interacteren via driedimensionale avatars. In de metaverse kunnen gebruikers deelnemen aan activiteiten zoals gaming, concerten of sportevenementen met behulp van virtual headsets.

De Zuid-Koreaanse metaverse ETF’s waren de eerste die in Azië werden gelanceerd toen de buzz rond de volgende generatie van het internet vorig jaar toenam. ETF’s zijn een mandje van aandelen of obligaties die in grote lijnen marktindexen volgen en beleggers een makkelijke manier van diversificatie bieden.

Tot de topholdings in de ETF’s behoren technologiebedrijven en chipfabrikanten, maar ook aandelen die met de entertainmentindustrie van Zuid-Korea te maken hebben. De metaverse ETF van Samsung bevat bijvoorbeeld aandelen van Hype, dat eigenaar is van het muzieklabel van de populaire K-popgroep BTS.

Rahul Sen Sharma, managing partner bij Indxx, stelt:

De metaverse wordt aangeprezen als één van de meest besproken thema’s in 2021 in Zuid-Korea.

Retailbeleggers

Met de lancering van metaverse ETF’s in Zuid-Korea is de belangstelling van particuliere beleggers toegenomen. Meer dan 70% van de instroom in zowel binnenlandse als wereldwijde metaverse ETF’s in Zuid-Korea is afkomstig van particuliere beleggers, aldus gegevens van Samsung Asset Management.

Volgens Sharma hebben particuliere beleggers de groei van ETF’s in Azië-Pacific over het algemeen fors gestimuleerd. Hij merkte op dat het aantal Australische particuliere beleggers in ETF’s vorig jaar met 33% is gestegen.

Over het geheel genomen overtreffen institutionele beleggers nog steeds de kleine beleggers als het gaat om het totale aantal handelsvolume. Terwijl kleine beleggers in de Verenigde Staten ongeveer een kwart van de handelsactiviteit voor hun rekening nemen, vertegenwoordigen zij volgens Vanda Research slechts 5% à 7% van het totale handelsvolume in Europa.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.