Europa - 5 maart 2020 - Aandelen

Meevallende resultaten Boskalis

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft het afgelopen jaar beter gepresteerd dan verwacht. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING.

Boskalis verdiende afgelopen jaar 75 miljoen euro. In 2081 leed de maritieme dienstverlener nog een verlies van 436 miljoen euro. “Deze winst lag boven onze verwachting en ook de EBITDA was hoger dan we hadden verwacht”, aldus Hollestelle.

Het orderboek van Boskalis stond eind 2019 op een recordniveau van 4,7 miljard euro, en ook dit was beter dan ING had ingeschat.

Het dividend van 0,50 euro per aandeel lag wel in lijn met de verwachtingen van de bank.

ING merkte verder op dat de financiële positie van Boskalis sterk is. Afgelopen jaar profiteerde Boskalis van de boekwinst op de verkoop van twee havensleep joint ventures alsook de verkoop van materieel. In 2018 voerde de maritieme dienstverlener juist nog aanzienlijke non-cash afschrijvingen door.

Hollestelle noemde de verwachtingen die Boskalis voor dit jaar gaf geruststellend. “Het bedrijf gaf aan dat de omstandigheden voor de volumes en prijs voor de baggerdivisie stabiel zijn en dat de marktcondities voor Offshore Energie geleidelijk verbeteren.”

ING heeft een koopadvies op Boskalis met een koersdoel van 26,25 euro. Het aandeel steeg donderdag 9,5 procent naar 22,64 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel