Europa - 3 maart 2020 - Aandelen

Meer omzet verwacht voor Boskalis

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in 2019 waarschijnlijk een hogere omzet en een iets hoger bedrijfsresultaat geboekt. Dit blijkt uit een door de maritiem dienstverlener zelf samengestelde analistenconsensus.

De analisten voorzien een omzet van 2.684 miljoen euro, waaraan de baggertak 1.513 miljoen euro bijdroeg. Offshore Energy  was vermoedelijk goed voor 1.066 miljoen euro en Towage & Salvage voor 135 miljoen euro.

Het orderboek zou eind 2019 op 4.517 miljoen euro hebben gestaan.

De EBITDA wordt ingeschat op 358 miljoen euro, de EBIT op 100 miljoen euro en de nettowinst op 68 miljoen euro.

Tijdens de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal begin november herhaalde Boskalis nog de outlook voor 2019.

De maritiem dienstverlener zei erop te rekenen dat de EBITDA in 2019 gelijk zou zijn aan een jaar eerder. In 2018 boekte Boskalis een bedrijfsresultaat van 354 miljoen euro op een omzet van 2,6 miljard euro.

Boskalis sprak destijds van een stabiel marktbeeld voor de baggeractiviteiten en voorzag een sterk herstel in de tweede jaarhelft voor Offshore Energy, na een zwakke eerste jaarhelft. Voor Salvage rekende het concern op een sterk jaar met goede resultaten uit lopende werken.

De analisten houden rekening met een stabiel dividend van 0,50 euro per aandeel.

Zoals altijd kijkt de markt uit naar de verwachtingen van Boskalis voor het huidige boekjaar. De maritiem dienstverlener komt over het algemeen tijdens de publicatie van de jaarcijfers niet met een kwantitatieve, maar louter een kwalitatieve outlook.

Analisten voorzien voor het huidige boekjaar een EBITDA van 418 miljoen euro op een omzet van 2.858 miljoen euro. Onder de streep wordt voor 2020 gerekend op een nettowinst van 113 miljoen euro. Het dividend kan volgens de analisten met 5 cent omhoog naar 0,55 euro per aandeel.

De maritiem dienstverlener publiceert donderdag voorbeurs de jaarcijfers.

Het aandeel Boskalis noteerde dinsdag op een groen Damrak 2,7 procent hoger op 20,67 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.