Nederland - 5 december 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Meer margepotentie voor Aalberts

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft dinsdag het koersdoel voor Aalberts verhoogd voorafgaand aan een beleggersdag waarin de onderneming mogelijk de winstdoelstelling gaat verhogen.

Analist Martijn den Drijver verhoogde zijn winsttaxaties en daarmee ook het koersdoel van 31,00 naar 33,50 euro. De analist handhaafde wel het Houden advies voor het aandeel.

Aalberts houdt woensdag een beleggersdag waarin de industrieel toeleverancier een update zal geven over zijn strategie. Momenteel richt het bedrijf zich volgens Den Drijver op een EBITA marge van tenminste 12 procent met een rendement op geïnvesteerd kapitaal (ROCE) van minimaal 16 procent.

In de eerste zes maanden van 2017 werd deze margedoelstelling overtroffen met een EBITA marge van 12,4 procent, dankzij een hogere winstgevendheid bij onderdelen Flamco en Impreglon en door een verbetering in de bouwmarkten waardoor de volumes en operationele leverage is toegenomen, stelde Den Drijver. De ROCE doelstelling werd daarentegen niet gehaald en kwam in het eerste halfjaar uit op 14,5 procent.

De analist van NIBC denkt dat Aalberts zich morgen wat positiever zal uitlaten over de marges. Den Drijver verwacht dat margedoelstelling in eerste instantie naar tenminste 13 procent kan, en dat CEO Wim Pelsma zal aangeven dat de marge op de middellange termijn nog verder omhoog kan. NIBC ziet dan ook ruimte om naar een marge van 13,5 procent te groeien. De analist wees hierbij op de aanhoudende initiatieven van Aalberts om de efficiency te verhogen en het productaanbod te verbeteren.

Bij de halfjaarresultaten zei topman Pelsma dat de strategie zal worden doorgezet om zowel autonoom als via kleine aanvullende overnames te groeien. “We zullen verdere duurzame winstgevende groei realiseren”, beloofde de topman.

Den Drijver rekent dit jaar op een autonome omzetgroei van 5,0 procent, gelijk als in de eerste zes maanden van het jaar. Dit zal in zijn ramingen volgend jaar oplopen naar 5,6 procent en dan in 2019 terugzakken tot een groei van 3,4 procent.

De analist vindt dat de koers momenteel aan de hoge kant is, zelfs wanneer hij rekening houdt met overnames die ieder jaar ruwweg 75 miljoen euro aan de omzet toevoegen. “Momenteel prijst de markt veel optimisme in, zowel wat betreft overnamekansen als autonome verbeteringen van de omzet en marges. Morgen zullen we hopelijk te weten komen wat een realistisch scenario is.”

Het aandeel Aalberts noteerde dinsdag op een vlak Damrak 0,4 procent lager op 43,03 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.