Europa - 16 december 2020 - Aandelen

Meer inzicht in cashburn Galapagos nodig

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Nu Gilead Sciences zijn aanvraag voor marktgoedkeuring van het middel filgonitib als behandeling voor reumatoïde artritis in de Verenigde Staten heeft gestaakt, zijn de ogen gericht op de toekomstige cashburn van Galapagos. Dit stelden analisten van UBS woensdag.

Gilead betaalt Galapagos 160 miljoen euro over de periode 2021 en 2022, maar Galapagos ontvangt geen mijlpaalbetalingen meer voor filgonitib in Europa. UBS is van mening dat de contante waarde van filgonitib juist omhoog gaat en niet omlaag, omdat er al niet meer werd gerekend op omzet uit de VS. Wel wil UBS meer zicht krijgen in de toekomstige cashburn om het bredere plaatje te kunnen beoordelen.

UBS acht een lancering van filgonitib als behandeling voor inflammatoire darmziekten, dat wil zeggen de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, in de VS nog steeds mogelijk in 2022, maar goedkeuring door de Amerikaanse toezichthouder vereist wel meer onderzoeksdata.

De volgende aanjager voor Galapagos kunnen de interim-resultaten zijn uit de Fase III-ISABELA-studie in 2021, aldus UBS. “Het is moeilijk om voorspellingen te doen over de uitkomst hiervan”, aldus de marktvorsers.

UBS handhaafde het Neutraal advies op Galapagos met een koersdoel van 115,00 euro. Het aandeel daalde woensdagochtend met 13,7 procent tot 83,80 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.