Nederland - 19 februari 2018 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

Meer dividend voorspeld bij ASR Nederland

(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland zal naar verwachting een hoger dividend uitkeren over 2017 op basis van een hogere winst en een stabiele solvabiliteit. Dat voorspellen analisten in een consensusverwachting die de verzekeraar heeft gepubliceerd.

De analisten rekenen gemiddeld op een stijging van het operationeel resultaat met 20 procent tot 721 miljoen euro, van 599 miljoen euro een jaar eerder. Per aandeel stijgt het resultaat naar verwachting van 2,77 euro naar 3,51 euro.

De analisten rekenen gemiddeld op een dividend van 1,61 euro, ruim een kwart meer dan de 1,27 euro van het voorgaande jaar.

De solvabiliteit is naar verwachting licht gestegen van 193 procent na het derde kwartaal van vorig jaar tot 194 procent.

Bij het levensverzekeringenbedrijf zien de analisten het resultaat met 12 procent stijgen tot 616 miljoen euro, van 551 miljoen in het voorgaande jaar. Het schadebedrijf verbeterde zich volgens de ramingen met 32 procent naar 179 miljoen euro. De holding zal vermoedelijk net als een jaar eerder het resultaat met zo’n 100 miljoen euro drukken.

ASR probeert de dalende inkomsten uit levensverzekeringen op te vangen met kleine overnames. Recent werd nog de overname van Generali Nederland aangekondigd. Een analist van Deutsche Bank denkt dat er voldoende kapitaal klaar aanwezig is voor een overname in uitvaartverzekeringen die de winstramingen met 4 tot 5 procent kan verhogen. Monuta en Yarden zijn mogelijke doelwitten, aangezien DELA waarschijnlijk te groot zou zijn.

Deutsche Bank voorspelde verder een kwartaal zonder bijzonderheden.

Deze maand werd bekend dat de beloning van bestuurders van ASR Nederland de komende drie jaar sterk zal stijgen, tot 740.000 euro voor CEO Jos Baeten en 670.000 euro voor CFO Chris Figee.

ASR Nederland publiceert de kwartaalcijfers woensdag voorbeurs.

Het aandeel ASR Nederland noteerde maandag 1,0 procent hoger op 34,86 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.