Mastercard zet zijn blockchain-avontuur voort met de aankondiging van de bètaversie van hun Multi-Token Network (MTN). Deze zomer zal het betaalverwerkingbedrijf de testversie van MTN lanceren in het Verenigd Koninkrijk. Hiermee wil Mastercard een proeftuin creëren voor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen en gebruiksscenario’s in samenwerking met financiële instellingen, fintech-bedrijven en centrale banken.
Mastercard is van plan om MTN in de toekomst wereldwijd uit te breiden, afhankelijk van verdere partnerschappen. Raj Dhamodharan, hoofd van crypto- en blockchainproducten bij Mastercard, schreef in een brief:
“MTN zal dienen als een testomgeving voor het ontwikkelen van live pilottoepassingen en gebruiksscenario’s met financiële instellingen, fintechs en centrale banken.”
— Zó investeer je in hoge dividendaandelen —
Het bedrijf wil ontwikkelaars aantrekken om te bouwen op hun blockchain (gebaseerd op Ethereum), die zij zien als een krachtig instrument om hun betalingsmogelijkheden te transformeren.
Mastercard zal teams selecteren voor de MTN Innovation Sprint. Geselecteerde teams krijgen toegang tot de mogelijkheden van MTN en kunnen beginnen met het ontwikkelen van apps op het platform.
Fortune meldt dat de eerste reeks apps op Mastercard’s blockchain gebruik zal maken van “getokeniseerde bankdeposito’s”. Dit concept wint aan populariteit bij centrale banken en commerciële banken zoals JPMorgan Chase.
Mastercard benadrukt ook de veiligheid van transacties en het belang van “veilige overdracht van tokens en activa”.
Na recente crypto hacks, zoals de Euler-hack van $200 miljoen in maart en de Wintermute-hack van $160 miljoen, is het waarborgen van veiligheid een topprioriteit voor het bedrijf.
— Lees ook: Gratis gids: Vastgoed beleggen via blockchain: stap voor stap handleiding —
Bron: Blockworks
Foto: iStock
Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.
Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).
Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.
Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.
BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.
Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland
Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.