VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 2 februari 2021 - Aandelen

Mark Cuban steekt Reddit-beleggers een hart onder de riem

door SVEN VAN GASSE

Hoewel de gekte op de aandelenmarkt door Reddit-beleggers deze week lijkt af te zwakken, heeft miljardair Mark Cuban zijn steun uitgesproken voor deze groep. In een vragenuurtje op Reddit uitte Cuban zijn dankbaarheid aan de leden van het WallStreetBets forum.

In de afgelopen week hebben particuliere beleggers die communiceren via WallStreetBets, de waarde van verschillende aandelen zoals GameStop en AMC Theaters opgedreven. Hierdoor leden verschillende hedge funds die hadden gegokt op een daling forse verliezen.

De resulterende short-squeeze veroorzaakte handelsbeperkingen bij verschillende brokers waaronder de populaire app Robinhood en tumult op sociale media. De aanhoudende hetze veroorzaakte een schokgolf in de sector en leidde zelfs tot een onderzoek door de autoriteiten.

Hoewel Cuban zei dat hij geen aandelen van GameStop in bezit heeft, is zijn advies aan degene die deze wel hebben om hun aandelen aan te houden en niet te verkopen. Hij verwacht dat wanneer de handelsbeperkingen worden opgeheven, de aandelen mogelijk hun weg naar boven verderzetten.

Cuban stelt:

Thanks for changing the game. Thanks for taking on Wall Street.

Robinhood

Robinhood legde vorige week de handel in GameStop en andere populaire aandelen stil om te voldoen aan de federale clearing-house en kapitaalvereisten. De app heeft sinds vorige week $3,4 miljard opgehaald, maar de handelsbeperkingen zijn nog steeds van kracht.

Er zijn reeds verschillende collectieve rechtszaken tegen Robinhood aangespannen. Voor de uitkomst van deze rechtszaak ziet Cuban het echter niet zo rooskleurig in. Hij verwacht niet dat de Reddit-beleggers een vergoeding zullen krijgen voor hun geleden schade of gemiste winst.

Cuban verwacht wel dat we nog niet het laatste wapenfeit van Reddit-beleggers gezien hebben. Volgens Cuban is het best mogelijk dat de beleggers dezelfde truc in de toekomst zullen hanteren. Zijn advies was dan wel om van broker te veranderen omdat Robinhood niet over voldoende kapitaal beschikt om de strijd te financieren.

Cuban besluit:

Zoek voor in de toekomst een broker met biljoenen dollars aan activa op de balans.

Bron: Markets Insider

Foto: iStock

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.