Nederland - 28 januari 2021 - Aandelen

Mark Cuban maakt zich zorgen over de aandelenmarkt

door SVEN VAN GASSE

Miljardair en ondernemer Mark Cuban vertelde aan CNBC dat hij zich zorgen maakt over de waarderingen in verschillende activaklassen. Hij heeft zijn portefeuille dan ook volledig afgedekt om te anticiperen op een daling.

Volgens Cuban draagt het ultralage renteniveau van de Federal Reserve bij tot speculatie op verschillende gebieden. Cuban zegt dat je dit ziet op de crypto- en aandelenmarkt maar ook bij andere activa zoals bijvoorbeeld ruilkaarten.

Wanneer er zulke lage rentetarieven zijn, is het volgens Cuban normaal dat de waarde van activa oplopen. Hij is echter bezorgd over het punt waarop de rente uiteindelijk weer zal stijgen.

Cuban stelt:

Als de rente opnieuw zal stijgen, zal het spannend worden.

Geen echte zeepbel

Cuban, die miljarden verdiende tijdens de dot-com zeepbel, zei dat hij de huidige situatie op de financiële markten niet meteen als een rasechte bubbel zou omschrijven. Beleggers hebben gewoon geen andere keuze door de lage rentetarieven.

Cuban gaf ook zijn mening over de Reddit-traders. Deze particuliere beleggers zorgden voor enorme stijgingen bij massaal geshorte aandelen, waardoor hedge funds miljarden verloren.

Ondanks zijn fundamentele zorgen over de aandelenmarkt, zei Cuban dat hij houdt van de actie van de particuliere beleggers. Deze groep geeft Wall Street, dat gedomineerd wordt door institutionele beleggers en hedge funds, een koekje van eigen deeg.

Cuban besluit:

Iedereen houdt ervan als de underdog lijkt te winnen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.