Nederland - 24 mei 2020 - Aandelen

Marihuana goed tegen COVID-19? Aandelen stijgen alvast

door STIJN

Aandelen van marihuanabedrijven lijken terug in trek te zijn, vooral nu een gerucht de ronde doet dat bepaalde stofjes in marihuana mensen zouden beschermen tegen COVID-19. Uit een studie blijkt dat bepaalde strengen van marihuana het virus zouden verhinderen om gastcellen binnen te dringen. De heropleving is al sinds midden maart bezig en zou dankzij dit positieve bericht nog een tijdje kunnen aanhouden, vooral als de studie klopt.

Een mooi beeld op de marihuanamarkt, al enkele maanden is er een goed herstel zichtbaar. Beleggers en investeerders lijken opnieuw geïnteresseerd te zijn in marihuana aandelen. Vooral nu ze zo laag noteren maar onlangs kregen deze aandelen een flinke duw in de rug.

Uit een Canadese studie blijkt dat bepaalde strengen van marihuana gunstig zijn om het coronavirus te verhinderen om gastcellen binnen te dringen. Met andere woorden, mensen zouden beschermd kunnen worden tegen COVID-19 als ze die bepaalde strengen van marihuana tot zich nemen.

Aandelen

Vooral aandelen van Canopy Growth leken erg in trek te zijn. Ze maakten een sprong van 7,8 procent naar 18,25 dollar.  Tilray was zelfs nog populairder op de markten met een stijging van 20 procent naar 9,65 dollar. Over het algemeen is de stijging op de beurzen donkergroen, de HMMJ ETF ging met 5,16 procent omhoog. Ook de ETFMG ETF maakte een stijging van 6 procent.

Als deze studie effectief klopt en bepaalde stoffen van marihuana goed zou zijn tegen COVID-19, dan zijn de opportuniteiten voor bedrijven en beleggers immens. De studie moet echter nog worden beoordeeld door vakgenoten en bij groen licht zal de studie pas als waarachtig beschouwd worden.

Bronnen: New York Post

Foto: SilvanaGodoy – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel