Nederland - 8 januari 2021 - Aandelen

Marihuana-aandelen stevig in de lift

door STIJN

De kogel is door de kerk, de Democraten hebben het presidentschap in handen, het Huis en nu ook de Senaat. De ‘bleu sweep’ is gerealiseerd waardoor de Democraten meer kans hebben om hun wil en plannen door te drukken. En dat is positief voor de marihuana-industrie. Aandelen uit deze industrie maakten dan ook een sterke sprong deze week.

Toen Joe Biden begin november vorig jaar de presidentsverkiezingen had gewonnen, zagen we al dat marihuana-aandelen lichtjes begonnen te stijgen. Dat komt omdat de Democraten bereid zijn om marihuana te decriminaliseren en marihuanabedrijven meer ademruimte te geven door enkele strenge regels en procedures te versoepelen. En dat is zeer positief voor deze industrie.

Deze week was er opnieuw goed nieuws voor marihuana. Namelijk ging de staat Georgia naar de Democraten door de winst van Raphael Warnock en Jon Ossoff. Hierdoor hebben de Democraten 50 zetels in handen in de Senaat, evenveel als de Republikeinen, maar Kamala Harris telt als extra stem dus hebben de Democraten er de meerderheid. Marihuana-aandelen schoten de lucht in.

Nu de Verenigde Staten blauw kleurt, wordt verwacht dat steeds meer staten marihuana zullen legaliseren. Leidinggevenden in de cannabisindustrie voorspellen een domino-effect waarbij nieuwe legale staten hun buurstaten onder druk zetten om te legaliseren in een poging om een vlucht van belastinginkomsten te voorkomen. En ze zeggen dat meer legale staten de kans vergroot dat de overheid actie onderneemt om de beperkingen op nationaal niveau terug te draaien.

Sterke groei

Beleggers en investeerders zijn massaal aan het speculeren op een scenario waarin de marihuanamarkt vrij spel krijgt van de Amerikaanse overheid, aldus Stifels marihuana-analist Andrew Carter. Als dit effectief realiteit wordt, dan kan deze markt sterk gaan groeien.

De ETFGM Alternative Harvest ETF (MJ) is deze week met 17 gestegen door de ‘bleu sweep’ in de Senaat. Evenals de Canadese HMMJ ETF en nog vele andere marihuana-aandelen en ETFs. Analisten zijn het erover eens dat deze sector aantrekkelijker is geworden nu de Democraten de touwtjes in handen hebben. Ook bedrijven inzake groene energie zijn nu aantrekkelijk.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: Autopilot – Wikimedia – CC BY-SA 3.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.