Nederland - 20 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Margegroei Unilever erg goed

(ABM FN-Dow Jones) De onderliggende omzetgroei van Unilever stelde in het tweede kwartaal licht teleur, maar dit werd meer dan goedgemaakt door de sterke prestaties op het margevlak. Dit stelde analist Eddy Hargreaves van Investec donderdag.

De onderliggende groei bedroeg afgelopen kwartaal 3,0 procent, waar de consensus mikte op 3,1 procent. In de eerste zes maanden groeide de onderliggende marge echter met 1,8 procentpunt, een vol procentpunt meer dan voorzien. Hierdoor rekent Unilever volgens Hargreaves niet langer op een margegroei van minimaal 0,8 procentpunt, maar tenminste 1,0 procentpunt. “We verwachten dat de consensusverwachtingen bescheiden stijgen.”

Deze “extreem sterke” groei van 1,8 procentpunt was voor een belangrijk deel te danken aan de verlaging van de marketinguitgaven, zo benadrukte de analist. Doordat deze uitgaven in de tweede jaarhelft weer stijgen, rekent Hargreaves op een meer bescheiden margegroei in de komende zes maanden.

Verder merkte Investec nog op dat de ontwikkelde markten “duidelijk” aanhaakten. In Europa ging het vooral beter in Spanje en in Oost-Europa.

De winst per aandeel van 1,13 euro in de eerste jaarhelft was beter dan de 1,10 euro die werd voorzien. Unilever zal een dividend uitkeren van 0,3585 euro per aandeel, tegen 0,3201 in voorgaande kwartalen.

Investec heeft een Houden advies op Unilever met een koersdoel van 50,00 euro. Donderdag werd het aandeel, op een groen Damrak, 0,7 procent hoger verhandeld op 50,06 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.