Nederland - 9 juli 2019 - Industrie

Macquarie verlaagt koersdoel ArcelorMittal

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Macquarie heeft dinsdag het koersdoel voor ArcelorMittal verlaagd en de staalbedrijven Voestalpine en Salzgitter op hun verkooplijst geplaatst.

Voor ArcelorMittal ging het koersdoel van 24,00 naar 20,00 euro, maar het advies bleef onveranderd Outperform. Een grootschalige handelsoorlog is een bedreiging voor ArcelorMittal, stelden de analisten. Maar positief is dat de balans van de staalreus veel beter is dan in voorgaande crises.

Het koersdoel voor het Oostenrijkse Voestalpine werd verlaagd van 29,00 naar 22,00 euro en het advies van Neutraal naar Underperform.

De analisten van Macquarie zijn bezorgd over de automotive industrie, zeker als de Verenigde Staten nieuwe importheffingen op Europese auto’s en onderdelen zet. Ook kan Voestalpine het deksel op de neus krijgen doordat de VS aangevraagde ontheffingen voor het leveren van staal weigert.

Voor het Duitse Salzgitter ging het koersdoel van 29,00 naar 21,00 euro en ook hier besloot Macquarie het advies te verlagen van Neutraal naar Underperform.

De analisten zijn bij Salzgitter bevreesd voor een onderbenutting van de capaciteit, langdurige zwakte in de technologiesector en net als bij Voestalpine voor Amerikaanse importheffingen op auto’s en onderdelen.

Het aandeel ArcelorMittal daalde dinsdag 5,4 procent naar 14,58

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.