Nederland - 20 december 2021 - M&A

M&A-markt breekt alle records

door SVEN VAN GASSE

De wereldwijde markt voor fusies en overnames heeft in 2021 alle records verbroken. De markt verbrak het reeds 15 jaar oude record doordat een overvloed aan kapitaal en torenhoge waarderingen het sluiten van deals in een stroomversnelling bracht.

De waarde van alle fusies en overnames bereikte wereldwijd voor het eerst de grens van $5 biljoen. Volgens gegevens van Dealogic steeg het volume met 63% tot $5,63 biljoen. Hiermee werd het record van $4,42 miljoen van in 2007 ruimschoots overtroffen. Technologie en de healthcare-sector, die doorgaans het grootste deel van de markt voor hun rekening nemen, waren in 2021 opnieuw de koplopers.

Bedrijven haastten zich om kapitaal op te halen door aandelen of obligaties aan te bieden. Grote bedrijven profiteerden dan weer van de bloeiende aandelenmarkt om hun eigen aandelen als valuta te gebruiken, terwijl financiële sponsors zich op beursgenoteerde bedrijven stortten.

Bovendien gaven de robuuste bedrijfswinsten en de over het algemeen robuuste economische vooruitzichten de topmanagers het vertrouwen om grote deals te sluiten.

Geen vertraging

Een aantal van de grootste transacties van het jaar werden in de eerste helft van het jaar aangekondigd. Het tempo van de transacties vertoonden echter geen tekenen van vertraging in de tweede helft van het jaar.

Op 21 november heeft KKR een bod uitgebracht op Telecom Italia, het grootste telecombedrijf van Italië. Hierdoor werd het bedrijf gewaardeerd op ongeveer $40 miljard. Indien de deal doorgaat zou dit de grootste private equity-overname in Europa zijn.

Volgens Dealogic is het volume van private equity deals ten opzichte van vorig jaar meer dan verdubbeld. De sector bereikte een recordbedrag van $985,2 miljard.

Luigi de Vecchi van Citigroup besluit:

Beleggers zetten in een ongekend tempo cash in.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.