Nederland - 27 oktober 2017 - Beursblik
door REDACTIE BEURSBRINK

Lichte meevaller in resultaten Gemalto

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft in het derde kwartaal iets beter gepresteerd dan voorzien. Dit concludeerde analist Marc Zwartsenburg van ING vrijdag.

De omzet van 751 miljoen euro was een procent meer dan de consensus, aldus de analist. Dit was volgens Zwartsenburg te danken aan beter dan verwachte prestaties bij de mobiele tak als gevolg van gunstige ontwikkelingen rondom internet of things. De verkoop van SIM-kaarten daalde daarentegen met 12 procent, aldus ING.

Gemalto herhaalde vrijdag de eerder afgegeven winstverwachting voor de tweede helft van 2017. Deze periode moet volgens de digitale beveiliger een operationele winst opleveren van 200 miljoen tot 230 miljoen euro. Voor heel 2017 betekent deze outlook een operationele winst van 293 miljoen tot 323 miljoen euro, nadat de teller in de eerste zes maanden stokte op 93 miljoen euro.

Zwartsenburg wees er op dat de consensus iets voorzichtiger is dan Gemalto zelf. De omzetverwachting van de analisten ligt 2 procent onder die van de digitale beveiliger en de raming voor de operationele winst is met 301 miljoen euro aan de onderkant van de door Gemalto afgegeven bandbreedte.

ING heeft een koopadvies op Gemalto met een koersdoel van 75,00 euro. Het aandeel won vrijdag 9,7 procent en steeg naar 35,28 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.