Nederland - 14 december 2017 - Overname
door REDACTIE BEURSBRINK

Atos kan bod op Gemalto verhogen naar 55 euro

(ABM FN-Dow Jones) Het is geen verrassing dat Gemalto het overnamebod van Atos van 46,00 euro per aandeel heeft afgewezen, en het is waarschijnlijk dat Atos zijn bod zal verhogen, mogelijk tot 50 tot 55 euro. Dat stelden analisten Bryan Garnier donderdag in een rapport.

Gemalto wees het bod woensdagavond af omdat het opportunistisch gebruik zou maken van een tijdelijk lage aandelenkoers. In elk geval is het bod lager dan de koers aan het begin van het jaar. Daarbij heeft Gemalto nog een strategisch plan dat het wil ontvouwen om aandeelhouders te overtuigen dat het aandeel meer waard is.

Atos heeft laten weten het huidige bod door te zetten, maar wil ook in gesprek met het bestuur van Gemalto.

De analisten zien twee opties: de eerste, vriendelijke aanpak is dat Atos het bod verhoogt om het bestuur van Gemalto tevreden te stellen. De tweede optie is dat Atos het huidige bod van 46 euro doorzet. Omdat deze vijandige aanpak niet in het DNA van Atos zit, zal de deal in dat geval mogelijk uiteindelijk niet doorgaan.

Bryan Garnier schat in dat de deal tenminste 25 procent kan toevoegen aan de winst per aandeel van Atos, zelfs zonder synergievoordelen. Daarom verwachten de analisten dat Atos zijn bod zal verhogen, mogelijk tot een niveau van 50 à 55 euro.

Daarbij zal het bestuur meer duidelijkheid moeten bieden over de geplande integratie, hoe het synergieën denkt te kunnen behalen en hoe eventuele problemen op het vlak van mededinging zullen worden overwonnen.

De analisten denken dat het bestuur van Atos mogelijk in eerste instantie water bij de wijn kan doen, bijvoorbeeld door baangaranties te geven, of hogere ontslagvergoedingen, gezien de grote voordelen die kunnen worden behaald bij een samenvoeging. Volgens Bryan Garnier zijn er synergievoordelen van zo’n 180 miljoen tot 300 miljoen euro haalbaar.

Bryan Garnier heeft een koopadvies en een koersdoel van 155,00 euro voor Atos en een neutraal advies met een koersdoel van 39,00 euro voor Gemalto. De analisten merkten op dat het koersdoel is gebaseerd op de onderliggende waarde en dus niet op overnamespeculaties.

Het aandeel Gemalto noteerde donderdag 0,5 procent lager op 46,78 euro in een vlakke AEX.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.