Europa - 12 februari 2020 - Beursbrink

Licht meevallende prestaties Ahold Delhaize

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het vierde kwartaal licht beter dan verwacht gepresteerd en een outlook voor 2020 afgegeven die in lijn is met de consensus, met uitzondering voor de vrije kasstroom, die teleurstelde. Dit schreven analisten van Berenberg woensdag.

De vrije kasstroom zal dit jaar vermoedelijk op 1,5 miljard euro uitkomen doordat investeringen in de VS de kastroom met 0,3 miljard euro drukken. Afgelopen jaar kwam Ahold Delhaize uit op nipt meer dan 1,8 miljard euro. De consensus zal op dit punt dan vermoedelijk ook neerwaarts worden bijgesteld.

Volgens de analisten presteerde Ahold Delhaize in het vierde kwartaal in zowel de VS als Nederland beter dan voorzien met de omzet.

De vergelijkbare omzet in de Verenigde Staten groeide met 2,3 procent, vooral doordat er online meer werd verkocht. De EBIT in de VS kwam echter 3 procent onder de verwachtingen uit. Dit noemt Berenberg een punt van zorg, nu de online omzet in de VS is beginnen te versnellen.

De operationele winst viel ook mee, en dat was te danken aan Nederland en vooral België.

Berenberg heeft een verkoopadvies op Ahold Delhaize. Het aandeel daalde woensdag 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.