Nederland - 12 februari 2019 - Aandelen

Licht lagere omzet AkzoNobel voorzien

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel zal over het vierde kwartaal van 2018 vermoedelijk een licht lagere omzet laten zien. Dit is de verwachting van analisten in aanloop naar de cijfers aanstaande woensdag voorbeurs.

AkzoNobel heeft over de afgelopen drie maanden een omzet van 2.209 miljoen euro in de boeken gezet, zo blijkt uit een analistenconsensus samengesteld door Vara Research. Dat was vorig jaar 2.283 miljoen euro. Deze cijfers hebben alleen betrekking op de voortgezette activiteiten, dus zonder de vorig jaar verkochte chemiedivisie. Dit afgestoten bedrijfsonderdeel heet tegenwoordig Nouryon.

De EBITDA komt volgens de consensus uit op 242,8 miljoen euro, tegenover 240,0 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2017. De EBIT wordt voorzien op 178 miljoen euro, gelijk aan de EBIT in het vierde kwartaal van 2017. De operationele winst gaat volgens de consensus terug van 139 miljoen euro naar 102,1 miljoen euro.

De nettowinst inclusief desinvesteringen komt naar verwachting van de analisten uit op 51,9 miljoen euro, tegenover 75,0 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2017. De winst per aandeel zou volgens de analisten op jaarbasis zijn afgenomen van 0,29 euro naar 0,20 euro.

ING voorziet een EBIT van 174 miljoen euro, 2,3 procent lager dan de consensus. Verder voorziet de bank een omzet van 2.217 miljoen euro, iets hoger dan consensus.

“We zijn heel voorzichtig voor 2019, omdat we denken dat de prijsverhogingen aan kracht beginnen te verliezen”, aldus ING. De bank heeft een Houden advies voor het aandeel, met een koersdoel van 80,00 euro.

AkzoNobel kondigde in oktober kostenbesparingen van 200 miljoen euro aan om de winstgevendheid te op te krikken. Het streeft naar een aangepaste operationele winst die 15 procent van de omzet bedraagt in 2020, zo zei het in oktober bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal.

“Met alle maatregelen die we nemen, voelen we ons er eindelijk heel comfortabel bij”, zei CEO Thierry Vanlancker begint dit jaar tegen de Britse zakenkrant Financial Times. “Het is veel werk, maar ik denk dat we de [juiste] plannen hebben om er te komen”, voegde de CEO toe. Vanlancker denkt zelfs dat met alle plannen samen, AkzoNobel boven de beoogde 15 procent zal uitkomen.

Het aandeel AkzoNobel stond dinsdag vrijwel ongewijzigd op 75,04 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.