Europa - 10 november 2020 - Aandelen

Lagere omzet IMCD verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft in het derde kwartaal vermoedelijk een lagere omzet geboekt, maar de winstgevendheid zal zijn aangetrokken. Dit schreven analisten van JPMorgan Cazenove in een voorbeschouwing.

JPMorgan rekent voor het derde kwartaal op een omzet van 650,5 miljoen euro. Dat zou op jaarbasis een afname met 1,9 procent zijn, maar tegen constante wisselkoersen een stijging van 1,3 procent.

Eerder hield de Amerikaanse zakenbank nog rekening met een omzet van 639 miljoen euro, maar na de prestaties in het tweede kwartaal werden de analisten positiever over IMCD.

In de eerste helft van 2020 boekte IMCD een omzet van 1.411,2 miljoen euro. Na negen maanden zou IMCD volgens JPMorgan dus uit kunnen komen op een omzet van 2.061,7 miljoen euro, vrijwel gelijk als de 2.061,0 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De brutowinst verbeterde in het derde kwartaal vermoedelijk op autonome basis met 3,7 procent tot 152 miljoen euro, zo voorziet JPMorgan, goed voor een marge van 23,4 procent.
De operationele EBITA zal naar verwachting zijn uitgekomen op 54,9 miljoen euro in het derde kwartaal.

Over de afgelopen negen maanden boekte IMCD dan een operationele EBITA van 186,3 miljoen euro. In 2019 realiseerde het bedrijf na drie kwartalen een resultaat van 175,7 miljoen euro.
Kepler Cheuvreux verwacht veerkrachtige resultaten in het derde kwartaal, net als in de eerste helft van dit jaar.

Daarmee komt IMCD volgens Kepler sterker uit de coronacrisis, met een sterkere winstgevendheid en een uitbreidin van de farmadivisie.

Nu de industrie zich aanpast aan het nieuwe normaal, verwacht de analist dat de huidige ontwikkelingen aanhouden, hetgeen een goed voorteken is dat IMCD een aanhoudend sterke autonome groei kan realiseren en een goede aanjager voor verdere consolidatie in de sector.

Kepler Cheuvreux heeft een Houden advies en JPMorgan is Neutraal gestemd.

Het aandeel IMCD noteerde dinsdagochtend 1,8 procent lager op 104,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.