Nederland - 5 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Kredietwaardigheid AkzoNobel blijft zorgenkindje

(ABM FN-Dow Jones) De kredietwaardigheid van AkzoNobel blijft onder druk, ook nu het Amerikaanse PPG Industries heeft besloten geen bod uit te zullen brengen op de Nederlandse onderneming. Dit stelden analisten van kredietbeoordelaar Fitch Ratings maandag.

De rating voor AkzoNobel luidt BBB+ met een zogenoemde Rating Watch Negative.

Volgens de analisten zal AkzoNobel de hete adem van aandeelhouders blijven voelen, met het oog op de strategische plannen die de verfgigant presenteerde onder druk van de koopinteresse van PPG en de verkoopplannen voor de tak Specialty Chemicals.

Het desinvesteren van deze divisie betekent dat AkzoNobel afscheid neemt van circa 45 procent van zijn bedrijfsresultaat (EBITDA) en zijn aandeelhouders zal belonen, onder meer in de vorm van een speciaal dividend in 2017. De kredietwaardigheid zal daaronder lijden, voorzien de analisten, die spreken van een zwakker bedrijfsprofiel na de verkoop. Specialty Chemicals haalt relatief hoge marges en kent minder blootstelling aan cyclische eindmarkten.

Daarbij zal de consolidatie in de sector doorzetten, mede omdat Sherwin-Williams inmiddels de overname van Valspar voor ruim 11 miljard dollar wel heeft afgerond. Dit betekent volgens Fitch lagere prijzen, tegenvallende groei en overcapaciteit. “PPG en het kleinere AkzoNobel zullen nu te maken krijgen met extra concurrentiedruk”, verwachten de analisten. Zij houden er rekening mee dat dit voor extra fusies en overnames zal zorgen.

“We denken daarom de Rating Watch Negative niet in te zullen trekken, totdat er meer duidelijkheid is over de plannen en de impact daarvan op de huidige kapitaalstructuur van AkzoNobel”, aldus de analisten.

Op een lager Damrak daalde het aandeel AkzoNobel maandag 0,1 procent naar 75,65 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.