Nederland - 9 september 2019 - Beursbrink

KPN zal geen aanbod op Proximus doen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN) Het is “volledig science-fiction” dat Dominique Leroy als CEO van KPN een aanval zou doen op Proximus. Dit zei analist David Vagman van ING maandag tegen ABM Financial News.

Vakbonden willen dat Leroy per direct opstapt bij Proximus en niet nog enkele maanden aanblijft alvorens zij de overstap naar KPN maakt. Zij vrezen dat Leroy vanuit Nederland een aanval zal doen op de Belgische telecommarkt.

Als Proximus in moeilijkheden verkeert, is dat echter niet vanwege Leroy, benadrukte Vagman, maar vanwege de eisen van de toezichthouder, die meer concurrentie op de markt wil, aldus Vagman.

Verder ziet de analist een overname van Proximus door KPN niet zo snel gebeuren. Ten eerste omdat beide telecombedrijven “andere dingen te doen” hebben. En ten tweede ziet hij op politiek te veel tegenwind.

Hij denkt niet dat de Belgische regering zijn belang in Proximus aan een Nederlands bedrijf zal opgeven. Hij verwees naar de mislukte poging van Bpost om PostNL over te nemen als een voorbeeld van de moeilijkheid voor overnames tussen (semi)publieke ondernemingen van de twee landen.

ING hanteert een verkoopadvies voor Proximus met een koersdoel van 18,00. Op KPN heeft ING een Houden advies met een koersdoel van 2,90 euro.

Het aandeel Proximus noteerde maandag 0,1 procent lager op 25,73 euro. KPN steeg 0,7 procent naar 2,84 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.